Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

понеделник, 15 април 2024 г.
понеделник, 15 април 2024 г.
1 / 1

Около 400 гимнастици в САЩ обект на сексуална експлоатация


Публикувана: събота, 17 декември 2016 г.

Близо 400 спортисти от Американската федерация по гимнастика са станали жертва на сексуално посегателство от страна на своите треньори или други членове на организацията. До това разкритие са стигнали трима журналисти от вестниците "Индианаполис Стар" и "Ю Ес Ей Тудей", които са прегледали полицейските доклади и заведените дела в последните 20 години. Така журналистите са установили, че за последните 2 десетилетия регистрираните жертви на сексуална експлоатация са 368 деца гимнастици. Редовна „инспекция” на интимните части на малките момичета под триката, ежедневен секс с 14-годишна тийнейджърка, сексуално посегателство по време на „терапевтични масажи” и тайно поставяне на камери в женските съблекални и отделенията с душовете са само част от престъпните дейности, които са били оповестени. 

Те са били извършени от общо 115 треньори или членове на Федерацията, която е една от най-престижните олимпийски организации в Щатите. Журналистите обаче подчертават, че това вероятно е много малка част от общия брой потърпевши. 

БГНЕС припомня, че през август тази година именно „Индианаполис Стар” заведе дело срещу Федерацията заради установените откази да подаде сигнал и заради умишлено прикриване на сексуалните престъпления на 54 лицензирани треньори.

Сега 9-месечното разследване е установило още по-тревожна тенденция. И Федерацията, и лицензираните спортни зали не само са пазели в тайна сигналите за сексуално посегателство, но и са позволявали криминално-проявените треньори да се преместват от зала в зала без да се взема предвид досието им, както повелява надзорния орган. 
Такъв е случаят, например с треньора Рей Адамс, който „тихомълком” е бил уволняван или принуждаван да напусне дадена зала заради обвинения в „задяване на малолетни” и въпреки това е бил назначаван отново в друга. Това се е случило 6 пъти преди срещу него да бъде официално заведено дело за посегателство срещу 10-годишна гимнастичка, притежание на детска порнография и опит да изпраща детско порно на 16-годишен. 

Друг подобен казус засяга бившия треньор Джефри Бетман, който в момента излежава 25-годишна присъда за притежание на почти 500 записа на 49 малолетни гимнастички между 8 и 16 години. Властите откриват, че той е инсталирал тайно камери в залите в Орегон и в Калифорния. Дори и след двете си уволнения заради „зловещо поведение” и обвинението си в насилване на гимнастичка, той пак е бил допускан да провежда обучения в спортните салони, лицензирани от Федерацията по гимнастика.

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
ЦСКА 1948 ЦСКА 1948  title= 17:30 ЦСКА 1948 Локомотив София https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Фиорентина Фиорентина  title= 19:30 Фиорентина Дженоа https://winner.bg/statics/uploads/tv/93.png
Лудогорец Лудогорец  title= 20:00 Лудогорец Арда https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Алкоркон Алкоркон  title= 21:30 Алкоркон Виляреал II https://winner.bg/statics/uploads/tv/3423.png
Аталанта Аталанта  title= 21:45 Аталанта Верона https://winner.bg/statics/uploads/tv/93.png
Осасуна Осасуна  title= 22:00 Осасуна Валенсия https://winner.bg/statics/uploads/tv/3427.png
Челси Челси  title= 22:00 Челси Евертън https://winner.bg/statics/uploads/tv/3420.png